Подправки
4.50 лв.
Кардамонът освен уникална подправка за кулинарията е използван и като лекарство. Според индийската народна медицина кардамонът лекува раздразнен стомах, болки в гърлото, мигрена.
1.30 лв.
Българската народна медицина препоръчва кориандъра при болки в стомаха и червата, кашлица, задух, повръщане, бронхит. Външно билката се използва за налагане при различни възпаления.
0.70 лв.
Позната е като златната подправка от Индия, също така се използва в традиционната медицина и Аюрведа. Известна е със своето противовъзпалително, антиоксидантно, противораково, диуретично и детоксикиращо действие.
1.20 лв.
Къри е наименованието на смес от ароматни подправки. Придава на ястията предимно пикантен вкус, но едновременно с това е и верен помощник за човешкото здраве, като носи редица ползи. Подправката спомага и за по-доброто усвояване на храната.
4.00 лв.
Прилага се в хранителната промишленост като сгъстител и желиращ агент. Пектинът има широко приложение и като лекарствен компонент. Най - богати на пектин са цитросовите плодове, ябълките и крушите. Пектина понижава стойностите на холестерола, подобрява периферното кръвообръщение и перисталтиката на червата. Най- важното му биологично свойство е участието в детоксикацията на организма.
2.00 лв.
Пушения червен пипер всъщност е червен пипер, но изсушен и обработен по различна технлогия. Използва се широко в приготовлението на гарнитури, супи, сосове и др. Неговия специфичен аромат и вкус оставя впечатлението при консумация, че ястието е приготвено на открито с дървени въглища.
1.00 лв.
Употребявайки хималайска сол ще намалите количеството натриев хлорид в организма. Хималайската сол намалява нивото на "лошия" холетеролв кръвта, възстановява солевия баланс в организма, намалява риска от остеопороза и др.
1.30 лв.
Лютата подправка помага за намаляване на високия холестерол и кръвно налягане. Тайната се крие в капсацина, който се съдържа в чушлетата. Чилито съдържа значителни количества вит.В комплекс, ниацин, рибофлавин и тиамин.
JoomShopping Download & Support